Facebook Image
   

Navigation  

   

Hjælp om..  

   

GTranslate  

   

Hvem er online?  

Vi har 46 gæster og ingen medlemmer online

   

Login Form  

   
   
Fejl

Tarmfunktion hos børn med NF1

Brugervurdering:  / 0
DårligBedst 
Details
Bookmark and Share

Som tidligere omtalt her i nf-nyt har bestyrelsen besluttet, at NF-foreningen vil støtte forskningsprojektet – Tarmfunktion
hos børn med NF1. Vi har foreløbigt støttet projektet med kr. 20.000 til opstarten og har fået bevilliget de resterende midler fra en ekstern fond. Projektleder og gennemfører af forskningsprojektet er stud. med. forskningsårsstuderende Cecilie Ejerskov Pedersen. Hovedvejleder/ klinisk ansvarlig er overlæge, dr. med. Annette Haagerup, pædiatrisk afdeling, Århus Universitetshospital, Skejby.

Om baggrund og formål skrives der bl.a. i forskningsprotokollen (lægmandsresumé) »Det er kendt, at nerveknuder i mavetarmkanalen kan give smerter og ubehag i den øvre del af mavetarmkanalen, blødning og forstoppelse. Blandt børn med NF1 er der ofte behov for afføringsmidler, og hos flere børn med NF1 giver vækst, skikkelse, spise- og afføringsmønster mistanke om ændret tarmfunktion. Derfor udreder man ofte for nedsat optagelse af fødemidler fra tarmen. Tarmfunktion hos børn med NF1 Nyt forskningsprojekt Til trods herfor er tarmfunktionen hos børn med NF1 ikke tidligere undersøgt. Formålet med dette projekt er at undersøge tarmfunktionen hos børn med NF1.

Interesserede som gerne vil læse mere detaljeret om forskningsprojektet kan få forsøgsprotokol/ lægmandsresumé tilsendt på mail ved at rette henvendelse til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

I forbindelse med »tarmprojektet« er der nu også blevet mulighed for, at man langt om længe kan få gang i et andet forskningsprojekt, som NF-foreningen har støttet – »Ensomhed blandt unge med NF«. Problemet her har været manglende ressourcer (arbejdstimer) til at vejlede de unge med at udfylde et spørgeskema, der skal udfyldes, når de unge er til kontrol på Center for Sjældne Sygdomme (senere sandsynligvis også på Klinik for Sjældne Handicap). Cecilie får nemlig mulighed for at yde de unge denne støtte, samtidig med at hun gennemfører »tarm-projektet”.


Lene Lind, Formand

   

Arrangementer  

   

Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

© 2017 - NF-Danmark * Strynøvej 25 * Hammerum * 7400 Herning * CVR 13 03 55 98 * TLF 45 41 15 80 / 20 11 64 20 (begge efter 16.00)