Facebook Image
   

Navigation  

   

Hjælp om..  

   

GTranslate  

   

Hvem er online?  

Vi har 84 gæster og ingen medlemmer online

   

Login Form  

   
   
Fejl

Sygdommen

Neurofibromatose type 1 (NF1) er en arvelig tilstand med forskellige symptomer fra nervesystemet, huden og skelettet. Der er grundlæggende tale om pigmentforandringer i huden og vækst af svulster i nervesystemet. Derudover kan der være en række ændringer i nogle af kroppens organer. Tilstanden har været kendt siden 1700 tallet. Ud af 2500-3000 fødsler vil der statistisk blive født et barn med NF.

 

NF1 forekommer lige hyppigt hos begge køn og i forskellige etniske grupper. Den måde NF1 udtrykker sig på hos det enkelte menneske, er meget individuel og virker tilfældig. Symptomer, sværhedsgrader, alder for symptomers opståen, antallet af knuder med mere, kan og må ikke forudsiges ud fra hvor angrebet ens forældre og/eller søskende er. Derfor er det vanskeligt at beskrive tilstanden dækkende. Her gives en kort men samtidig bred beskrivelse for at forklare, hvorfor mennesker med NF1 bør følges gennem livet.

 

Samtidig skal man huske, at en lang række følgetilstande til NF1 er forholdsvis sjældne. Sagt på en anden måde, har en masse mennesker med NF1 et godt helbred og et godt liv og bliver ikke berørt at de tilstande, som sjældent kan forekomme.

 

 

Læs mere om sygdommen i artiklerne i denne kategori

   

Seneste nyt..  

   

Arrangementer  

   

Mest læste artikler..  

   

Livet med NF....  

Stof til eftertanke...

Her er en række personlige beretninger fra medlemmerne omkring livet med NF i familien fra artikelserien "Stafetten" i NF-NYT. Det er vigtigt at huske, at der også er mange med NF, som lever helt almindelige liv uden de omtalte problemer.

Profilartikler

   

Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

© 2017 - NF-Danmark * Strynøvej 25 * Hammerum * 7400 Herning * CVR 13 03 55 98 * TLF 45 41 15 80 / 20 11 64 20 (begge efter 16.00)