Facebook Image
   

Navigation  

   

Hjælp om..  

   

GTranslate  

   

Hvem er online?  

Vi har 20 gæster og ingen medlemmer online

   

Login Form  

   
   
Fejl
Brugervurdering:  / 1
DårligBedst 
Details
Bookmark and Share

Det er NF's skyld!

Når man siger, at et eller andet eller nogen er skyld i noget, så er det ofte negativ ment. Men læs nedenstående beretning og lær, at det også kan være POSITIVT. Det som for vores situation måske er lidt anderledes, er at vi begge først i en voksen alder fik at vide at vi havde NF.


For mit vedkommende (Dorethe) først efter at jeg havde fået tre børn og et barnebarn + et i vente. Jeg var klar til at sagsøge hele lægevidenskaben, og jeg ved ikke hvad. Men ved nærmere eftertanke – jeg havde det jo godt og pigerne også. De to af min tre børn har NF. De to som har sygdommen har tre børn hver – fem af dem har ikke sygdommen, den 6. er kun ni måneder, men har ingen synlige tegn på, at hun har den. De er alle kloge, kvikke og kærnesunde. Da mine piger fik de første børn, var det ikke mulig at lave ægsortering.


For Kelds vedkommende kom diagnosen i en lige så sen alder. Da den kom, faldt mange brikker på plads. Han så en tv-udsendelse – ”Lægens bord”, hvor Karin Person medvirke-de. Og så lige pludselig banko, diagnosen var hjemme. Indtil den dag troede Keld, han var den eneste i hele verden med den sygdom.

Efterfølgende var vi med til et par årsmøder sammen, et par teaterture, grand prix, og et par ferier, bl.a. til Færøerne, og Rusland, så begyndte vi at mødes i weekenden. Keld bo-ede i Aalborg, og jeg i Hjørring. Vi skiftedes til at komme på besøg hos hinanden. Så på et tidspunkt tænkte jeg, at nu måtte det briste eller bærer. Jeg sagde så til Keld: ”Nu gider jeg ikke være weekendkærester mere – flyt op til mig, og som sagt så gjort, nogle måneder efter blev Keld så hjørringenser, og efter sigende har han ikke fortrudt.


Nu bor vi sammen på Finlandsvej. Keld går hjemme og hygger sig. Jeg kan stoppe med at arbejde i 2012, det glæder vi os begge til. Vi rejser stadig en del, når jeg har ferie. Vi har fået en ny bil og er blevet gift på rådhuset her i 2010.


Vi har som sagt begge NF, hvilket er synligt for alle. Men vi mærker ikke noget til det, og vi kommer både i skolen og i børnehaven sammen med vores børnebørn, og her er der ingen som tænker over, at vi ser lidt anderledes ud. Smøg ærmerne op og rank ryggen – vi har det super godt sammen med alle og føler os ikke anderledes end andre.

Mange hilsner
Dorethe Nielsen og Keld Jensen

   

Seneste nyt..  

   

Arrangementer  

   

Mest læste artikler..  

   

Livet med NF....  

Stof til eftertanke...

Her er en række personlige beretninger fra medlemmerne omkring livet med NF i familien fra artikelserien "Stafetten" i NF-NYT. Det er vigtigt at huske, at der også er mange med NF, som lever helt almindelige liv uden de omtalte problemer.

Profilartikler

   

Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

© 2017 - NF-Danmark * Strynøvej 25 * Hammerum * 7400 Herning * CVR 13 03 55 98 * TLF 45 41 15 80 / 20 11 64 20 (begge efter 16.00)