Organisationen

Foreningen

NF Danmark er en forening og et fællesskab for patienter med NF, deres pårørende og andre med interesse for sygdommen. Vi engagerer os i at rådgive og informere om NF, og vi arbejder for at udbrede kendskabet til NF til gavn for vores medlemmer. Vores ultimative mål er at forbedre vilkårene for dem, som lever med NF samt at yde støtte til videnskabelig forskning relateret til sygdommen.

bg image

Om NF Danmark

NF Danmark blev etableret i 1987 af patienter med NF og forældre til børn med NF. Foreningen har i dag mere 600 medlemmer, som dækker hele Danmark samt medlemskaber fra Grønland og Færøerne. Vores arbejde drives primært af frivillige kræfter og frivillige bestyrelsesmedlemmer, som står for at arrangere medlemsaktiviteter og som håndterer medlemskaber, netværksgrupper, økonomi mv. Sammen har vi et mål om at at gøre en meningsfuld forskel i livet for personer og familier, der er berørte af NF. Vores mission er forankret i medfølelse, viden og forpligtelse til at forbedre livskvaliteten for dem, der lever med sygdommen.

Foreningens overordnede målsætning er:

  1. At yde støtte til NF-patienter og deres pårørende med relevant og opdateret viden og rådgivning om sygdommen
  2. At forbedre vilkårene for dem, som lever med NF1 igennem et stærkt netværk og fællesskab blandt foreningens medlemmer
  3. At fremme den offentlige bevidsthed og forståelse af NF1 for at øge kendskabet til sygdommen og de virkninger den har på dem, som lever med den
  4. At yde støtte til videnskabelig forskning i sygdommen og dens forebyggelse og behandling
Foreningens vedtægter

Årshjul 2023

Kommer snart…

bg image

Den gule vase

Den gule vase uddeles hvert år til et medlem af foreningen, som et hædersbevis på en særlig indsats. Vasen blev første gang uddelt i 1997 i forbindelse med foreningens 10 års jubilæum. Den daværende formand Käthe Raunkjær modtog vasen fra lektor dr.med. Sven Asger Sørensen som et symbol på og tak for hendes store arbejde for foreningen. Sven Asger Sørensen overrakte vasen med ordene:

”En forening består af en række medlemmer, der gør et vigtigt stykke arbejde. Bestyrelsen skal hvert år beslutte at give vasen til et af foreningens medlemmer, som har udført et særligt stykke arbejde for foreningen.”

Vasen overrækkes hvert år på foreningens generalforsamling (årsmøde). I 2023 modtog Uffe Schæffer Jaenicke vasen for sit store engagement og bidrag til foreningen gennem flere år som bestyrelsesmedlem og senere som formand. Se den fulde liste over tidligere modtagere af ‘Den Gule Vase’ her.